Paddla kajak i strömmen.

Föreningen har två stycken 2-mans kajaker för bokning heldagar kl 06-22.
Kajakerna är av modell uppblåsbara och är iordninggjorda för att använda .

Helt utan kostnad för dig som boende!
Lägenhetsinnehavaren som står på bokningen ansvarar för att allt sker korrekt och att kanoten inte lånas ut till utomstående.

Bokning sker på samma sätt som tex tvättstugan, via tavlan på Bredgatan 2. Kajakerna finns på våning -3 Bredgatan 2, nere vid Vårt alternativ. Kajakerna finns i förrådet mittemot hissen – plåtdörren.
Använd utgång mot strömmen så ligger bryggan precis utanför. Din nyckel är programmerad att fungera till dörren till förrådet och till hänglåset på respektive kajak.
Det finns en logg som sparas i hänglåsen och i låset till förrådet så att det – vid behov – går att få ut en förteckning över när och vilken nyckel som nyttjats.

Viktigt! Paddla aldrig utan flytväst! Det finns 4 flytvästar som räcker 40 – 150 kg. Det finns även två extra flytvästar för den som föredrar denna modell. Eller har du egen? Någon över 18 år måste vara med i varje kajak. Inga barn under 18 åker själva.

Hantering kajakerna
Ni låser upp dörren till förrådet samt hänglåsen med er personliga nyckel ni fått sedan tidigare ( se bild ovan angående rätt håll för ILOQ nyckeln) . Tänk på att

  •  Inför varje paddling bär ni ut kajaken till strömmen.
  •  Sedan fäster de tre fenorna på undersidan när ni är vid vattnet.
  •  Vid hemkomst är det viktigt att ni monterar bort dem innan ni bär in kajaken i förrådet. Sitt aldrig i kajaken på land när fenorna är på plats. De kan lätt gå sönder!
  •  Årorna går att förlänga.
  • Det finns en pump bakom kanoterna om det skulle vara så att det är dåligt med luft i den. Dessutom finns bruksanvisningar till montering av kajak och hur ni sätter på er flytvästarna.
  •  Viktigt att ni försäkrar er om att ståldörren till förrådet är stängd /går i lås när ni går ut.
  • Meddela styrelsen om något saknas eller om något gått sönder under er bokning.
  •  Lättast för av och påstigning sker till höger om bryggan sett från huset. Om man vill så kan man bära den över spången och använda stegen på andra sidan.
All paddling sker på egen risk och om det skulle hända något gäller din egen försäkring, inte föreningens.
Kajakerna kan upplevas något ostadiga men fungerar jättebra i normala väderförhållanden. Undvik användning vid blåsiga dagar.

Norrköping Kommun har godkänt att vi paddlar från bryggan och utåt Lindöhållet. De vill dock uppmärksamma att det är en farled så det kan vara bra att hålla sig intill kanten.
Paddla lugnt och njut!