Välkommen till oss!

Information till dig som just flyttat till lägenhet i bostadsrättsföreningen Gamla Bryggeriet

FÖRENINGEN
Kontaktuppgifter till styrelsen och ansvar samt annat aktuellt hittar du på digitala anslagstavlan i trappuppgången Bredgatan 2, eller på www.gamlabryggeriet.se.
På Bredgatan 2 finns också föreningens brevlåda som även fungerar som förslagslåda.
Kontakt med styrelsen OM DET INTE ÄR AKUT skall ske via mail eller lägg en lapp i föreningens brevlåda eller till styrelsenbrfgamlabryggeriet@gmail.com.
Felanmälan: felanmalanbrfgamlabryggeriet@gmail.com eller 0766-33 87 65 gärna SMS vid ej akuta fel. Styrelsen har 7 medlemmar och har möten 10 – 11 ggr per år. Årsmötet hålls som regel i april månad.

LOKALER
I källarvåningen på Bredgatan 4 finns gemensamma utrymmen
Samlingssal, övernattningsrum finns att hyra. Bokning sker via terminal Bredgatan 2.
Hobbyrum och Träningslokal/gym finns även på samma plan som samlingslokalen. På våningen mellan entréplan och bottenvåningen finns bibliotek och tvättstuga. Tvättstugan bokas via bokningstavlan Bredgatan 2, lägg din nyckel eller tagg emot så kommer du in på din sida.
I källarvåningen på Garvaregatan 12 finns cykelrum och soprum. Vanliga hushållssopor kastas i sopnedkasten utanför porten vid samma adress.
Regler för nyttjande av ovan nämnda finns att läsa på hemsidan och i respektive utrymme.

PORTKOD, GRIND OCH REDSKAPSBOD
Grinden vid Garvaregatan 12 öppnas med nyckel eller kod. Vid behov att öppna hela grinden vid avlastning görs detta med din portnyckel. Den får inte lämnas öppen utan skall stängas direkt efter avlastning skett.
Din port kan du förutom med nyckel även öppna med kod mellan kl. 07.00 -21.00 Koden får du i samband med inflyttningen av styrelsen. Det finns även möjlighet att använda porten mot Sandgatan från Garvaregatan 12 en trappa ner. Även en port mot strömmen finns och den nås via Bredgatan 2 längst ner. Där går koden att använda 08.00-18.00. Övriga tider öppnas portarna med att man lägger sin tagg eller nyckel mot nr 5 på koddosan, och därefter slår man sin personliga kod.
Redskapsboden som finns belägen i sandlådan innehåller spadar, borstar och andra trädgårdsredskap. I det fall du skall jobba i trädgården be styrelsen om koden på hänglåset. Trädgårdsredskapen får endast användas inom området.
I södra delen av gården, vid mattställningen finns en kompost för trädgårdsavfall.

GARAGE OCH GÄSTPARKERING
Du har möjlighet att som ägare av lägenhet i mån av tillgång hyra parkering i garage eller på gården. Kontakta ansvarig person enligt anslag.
På gården finns tre gästparkeringar som du kan teckna dygnsvis kl 12-12, då du har besök. Bokas via terminalen Bredgatan 2. Information finns i terminalen och på hemsidan.
BREDBAND/TV
Alla medlemmar har bredband och basutbud vad gäller TV i sina lägenheter även i gästrummet finns tillgång till bredband. Vidare information finns på hemsidan.

STÄDDAGAR MM
Under maj månad har vi en gemensam ”städdag” då de som har möjlighet hjälps åt med uppfräschning på gård och av huset. Dagen avslutas med att föreningen bjuder på en buffé för alla som deltagit.
Under hösten har vi en ”höststäddag” då vi städar undan sommaren och förbereder inför vintern. Efter detta är gjort avslutar vi med korvgrillning på uteplatsen.
I december bjuder föreningen in till adventskaffe

GRILLPLATS
Det finns en gemensam grill på uteplatsen mellan Bredgatan 2 och 4, denna är till för samtliga medlemmar. Kol samt städning/rengöring av galler efter grillning sköts av den som använt grillen.

KAJAKER
Det finns två kajaker (uppblåsbara) att låna utan kostnad, för paddling i strömmen. De bokas via tavlan på Bredgatan 2, och information om vad som gäller finns i samma tavla, samt på hemsidan.

FLAGGA
På gården finns en flaggstång. Vi flaggar vanligen med vimpel. I biblioteket finn en ”vanlig” flagga. Denna kan du hissar om du någon högtid du vill uppmärksamma. Du ansvarar då själv för att hissa och hala samt lägga tillbaka den.

HYRESGÄSTER
Föreningen har som hyresgäster Restaurang Gamla Bryggeriet och Vårt alternativ

FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en försäkring för bostadsrätter. Den avser i huvudsak ersättning för dina grannar om skador i din lägenhet orsakat dem. Den ersätter inte din vanliga hemförsäkring

Hoppas du kommer trivas hos oss och tveka inte att höra av dig till styrelsen om du har frågor.

Styrelsen