Garage och parkeringsplatser

Bostadsrättsföreningen vill kunna erbjuda garageplats eller parkeringsplats på gården till alla lägenhetsinnehavare som har bil (eller som sammanbor med någon som har bil) och till de näringsidkare som hyr lokal av föreningen.

Ansvarig för föreningens fasta garage- och parkeringsplatser är Joakim.

Regler för hyra av garageplats

OBS! inte tillåtet att ladda sin elbil utan godkänd installation och ett godkännande från styrelsen.

Om efterfrågan överstiger tillgången på platser, upprättas en väntelista, där den som först inkommit med önskemål hamnar före den som senare inkommit med önskemål.
När alla som önskat har fått en bilplats, kan den lägenhetsinnehavare som har fler än en bil kunna få hyra en bilplats till. Här finns också en väntelista. 
Skulle en lägenhetsinnehavare helt sakna bilplats och vilja ha en kommer den som sist fått en plats för sin bil nummer 2 att bli uppsagd från den garageplatsen.

Om det finns lediga platser i något av garagen, erbjuds även utomstående (det vill säga personer som inte är medlemmar i föreningen eller inte är näringsidkare som hyr lokal av föreningen) att hyra garageplats. (Externa hyresgäster betalar högre hyra.) Dessa platser uthyrs alltid med förbehållet att kontraktet bara gäller så länge det inte är brist på platser för föreningens medlemmar eller näringsidkare som hyr lokal av föreningen.  

Om båda garagen är fulla, när en föreningsmedlem inkommer med önskemål om plats, sägs garageplatsen upp för den utomstående som senast fick sitt hyreskontrakt. Uppsägningstiden är en månad.  

Lägenhetsinnehavare som inte själv har bil (eller som inte är sammanboende med någon som har bil) är inte berättigad att hyra någon av föreningens garage- eller parkeringsplatser (för att exempelvis låta en släkting, god vän eller kollega disponera den).